Choď na obsah Choď na menu

Výrobou dverených okien – eurookien, plastových okien alebo hliníkových okien sa dnes už zaoberá naozaj veľké množstvo firiem.

Záleží len na Vás či si vyberiete plastové okná, čo je cesta najlacnejšia, ktorej býva často prispôsobená aj kvalita, alebo si pre zmenu zvolíte hliníkové okná a teda cestu finančne veľmi náročnú – ale zato s výbornou kvalitou, alebo...
 
Alebo si vyberiete zlatú strednú cestu, ktorú ponúkajú eurookná, v ktorých sa snúbi kvalita s prijateľnou cenou.
 
V dnešnej modernej dobe sa veľmi rýchlo vyvíjajú nové technológie aj v drevospracujúcom priemysle a stavebníctve. Kladú sa nové a zvýšené požiadavky na tepelno-izolačné vlastnosti nielen stavebnostolárskych výrobkov, ale aj celých stavieb - tzv. nízkoenergetických stavieb.
Preto veľmi dôležitou otázkou pri výstavbe rodinného domu alebo rekonštrukcii je dôkladné premyslenie si a správny si výber, čo si dáte osadiť do obvodového plášťa svojho nového ( aj staršieho) domu.
Drevené okná sú preverené mnohými rokmi a mnohými generáciami ľudstva a s použitím nových výrobných technológií a moderných náterových hmôt sa vlastnosti drevených okien ešte znásobujú. Drevený materiál je prirodzený a ekologický. Na rozdiel od umelých materiálov drevené okno v interiéri navodzuje pocity komfortu a príjemnej pohody. Drevené okno sa svojimi vlastnosťami bez problémov vyrovná plastovým oknám, ba čo je dôležitejšie v mnohých parametroch drevené okno niekoľkonásobne prevyšuje vlastnosti plastových okien. Pri výrobe plastových okien ide predovšetkým o tepelnú rozťažnosť materiálov použitých pri konštrukcii okna a tepelné mosty, ktoré vznikajú pri použití oceľovej výstuhy. 
Častokrát sa stretávame s otázkou, ako udržiavať drevené okná a či je to veľmi náročné. Moderné náterové systémy, ktoré sa používajú pri výrobe drevených eurookien sú vyvinuté tak, že pri správnom používaní okien a pravidelnom ošetrovaní je životnosť náteru predĺžená aj na niekoľko desiatok rokov. Dôležité je vedieť, že keď hovoríme o ošetrovaní, nejedná sa o ošetrovanie brúsnym papierom, špachtľou alebo štetcom. Hovoríme o ošetrovaní, ktorým sa okno preleští špeciálnym udržiavacím prípravkom a jemnou tkaninou najlepšie v intervale 2 x ročne, čím sa uzatvoria prípadné mikrotrhlinky na lakovom filme. Takže nič náročné. Je to rovnaké ako pri klasickom umývaní drevených častí okna.
DREVENÉ OKNÁ MAJÚ TÚ PREDNOSŤ, ŽE NIE SÚ Z PLASTU!