Choď na obsah Choď na menu

 Interiérové dvere a deliace steny

Funkcie interiérových dverí:
-       oddeľujú vnútorné priestory stavby
-       dotvárajú súkromie
-       spĺňajú estetickú funkciu
-       čiastočne tlmia zvuk
-       umožňujú presvetlenie chodbových priestorov
Drevo
Na výrobu sa používa kvalitné rezivo alebo špeciálne lepený profil – sendvič. Na výber sú ponúkané rôzne druhy drevín. Na výrobu zárubní je možné použiť aj dyhovaný materiál.
Spracovanie
Interiérové zárubne a dvere nemajú ostré hrany. Zákazník si môže vybrať z troch profilov a veľkého množstva farieb. Tvar vyrábaných dverí závisí len od požiadaviek zákazníka a možnosti realizácie výroby – t.j. rôzne tvary.Obrázok
Dokonalé vybrúsenie a vypracovanie všetkých častí výrobku pred jeho povrchovou úpravou zabezpečujú perfektný výsledný efekt.
Povrchová úprava
Základom povrchovej úpravy od firmy Adler je aplikácia moridla striekaním. V ponuke máme viacero odtieňov s pozitívnym efektom, ktorý zachováva a zvýrazňuje prirodzenú kresbu dreviny (smrek, smrekovec, borovica). Striekaním sa nanáša aj základný a vrchný lak.

 Kompletizácia a montáž

Pri odbornej kompletizácii je veľmi dôležitou záležitosťou správne okovanie, osadenie skla, alebo drevenej výplne. Je potrebné dohliadnuť na presnosť spojov, kvôli vizuálnemu efektu. Veľmi obľúbenou - namiesto prahu - je prahová štetina, ktorá zabezpečuje bezbariérový prechod. Novinkou je padací prah.

Odborná montáž sa vykonáva spojením jednotlivých častí, z ktorých je vyrobená drevená obložková zárubňa a následným osadením krídla dverí do obložkovej zárubne. K tomu patrí aj nastavenie dverí a zamykania.